Soliveo Sürdürülebilir Zeytinyağı Üretimi İçin Vatandaşlar Projesi Kapanış Töreni
Tarih: 6 Ocak 2025
Saat: 10:30-13:00
Yer: Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi
İbrahim Üzümcü Konferans Salonu
Nüfus ve Sosyal Politikalar Merkez Müdürü Prof. Dr. Mehmet Fatih Aysan’ın yürütücülüğünü yaptığı “Citizens for Sustainable Olive Oil Production (SOLIVEO)” projesinin kapanış töreni, Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’nde İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda düzenlendi. Tören, “Sürdürülebilir Zeytinyağı: Fırsatlar ve Riskler” ve “Natürel Zeytinyağı Duyusal Analiz Eğitimi” başlıklı iki oturum ve bir panel şeklinde gerçekleştirildi.
İlk oturumda proje ekibinden Prof. Dr. Mehmet Fatih Aysan, Doç. Dr. Ümmügülsüm Aysan ve Merve Taşcıoğulları SOLIVEO projesinin hedeflerini, proje kapsamında yürütülen faaliyetleri ve elde edilen çıktıları paylaştılar. Sunumlarında, Türkiye’nin zeytinyağı sektöründeki potansiyelini, sürdürülebilir tarım uygulamalarının önemini, toplumsal katılımın güçlendirilmesini ve vatandaş bilimi yaklaşımının projeye sağladığı katkıları detaylı bir şekilde ele aldılar.
Panel oturumunda, Özyeğin Üniversitesi’nden Dr. Zeynep Delen Nircan, zeytin ve zeytinyağının kimyasal yapısı üzerine detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nden Prof. Dr. Renan Tunalıoğlu ise, zeytinyağı üretiminde sürdürülebilirlik uygulamalarını ele aldı ve Türkiye’nin zeytinyağı sektörünün küresel rekabet gücünü artırmaya yönelik çevresel, ekonomik ve üretim süreçlerini iyileştirme odaklı stratejiler üzerinde durdu.
Panelin ardından ikinci oturumda, Prof. Dr. Renan Tunalıoğlu ve Zeytinyağı Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Abidin Tatlı rehberliğinde “Naturel Zeytinyağı Duyusal Analizi Eğitimi” gerçekleştirildi. Eğitimde, katılımcılara kaliteli ve kalitesiz zeytinyağını ayırt etme yöntemleri uygulamalı olarak aktarıldı.
Bu önemli projeye katkı sunan tüm paydaşlarımıza ve destek veren katılımcılarımıza çok teşekkür ederiz.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |