"İstanbul’da Ne Eğitimde Ne İstihdamda Ne Yetiştirmede (NEİY-NEET) Olan Gençlerin İhtiyaç Analizi ve Politika Önerileri" Projesi için Katılımcılar Aranıyor

neet_logo.jpg (108 KB)

Bu proje Marmara Üniversitesi Nüfus ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü bünyesinde İstanbul’da Ne Eğitimde Ne İstihdamda Ne Yetiştirmede (NEET) olan gençlerin ihtiyaçlarını anlamak, bu meselenin sebeplerini ve muhtemel etkilerini araştırmak amacıyla yapılmaktadır. İstanbul’da toplanacak verilere dayanan bu proje, 18-29 yaş arasındaki NEET gençlerin İstanbul’daki yaygınlığını, nedenlerini, sonuçlarını ve politika ihtiyaçlarını ortaya koyacaktır. Proje, Türkiye’nin en çok genç nüfusunu barındıran İstanbul’da NEET’in ortaya çıkardığı zorlukları ele alarak gelecekteki araştırmalara ve potansiyel politika müdahalelerine bilimsel bir zemin oluşturacaktır.

Projede yer almak isteyen gençlerden, kendileriyle mülakat yapılabilmesi için aşağıda yer alan formu doldurmaları beklenmektedir. Ardından mülakat için sizinle irtibata geçilecektir. Projede yer almak isteyen gençlerin katkıları bir hediye kartı ile ödüllendirilecektir. Proje kapsamında toplanacak kişisel veriler tamamen gizli tutulacak olup hiçbir kuruluş ile paylaşılmayacaktır.

Proje Ekibi

Yürütücü            : Prof. Dr. Mehmet Fatih Aysan (Marmara Üniversitesi)

Araştırmacılar     : Doç. Dr. Halim Baş (Marmara Üniversitesi)

: Doç. Dr. Ümmügülsüm Aysan (Sağlık Bilimleri Üniversitesi)

Araştırmacı         : Abdülnentor Musliu (Marmara Üniversitesi)

Projeye katılmak için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.